fredag 6. mai 2011

Octavia og Raipas parret


Rugdelias Octavia og Markusfjellets Raipas i heftig flørt.

Den 5. mai fløy Tavi og jeg opp til Evenes hvor Ulf Antonsen hentet oss. I nord var det fremdeles godt med snø og i det fantastiske været og landskapet fristet det sinnsykt med en skitur. Det hadde jeg imidlertid ikke tid til siden jeg skulle ned igjen samme dag - jobben kaller. Tavi blir igjen noen ekstra dager for å sikre at parringen blir skikkelig gjennomført.

Det var kjekt å se Raipas i levende live. En flott kar med supert gemytt. Ganske høy, men ikke så kraftig. Nok et bevis på at det ikke er størrelsen det kommer an på, enten en er en liten breton eller stor vorsteh - motoren sitter mellom ørene.

Vi benket oss ute på terrassen i det nydelige været og kona Edith vartet opp med både pizza og pils. Tavi var kanonklar og sto som en påle med halen vrengt til side med full tilgang til godsakene. Men det er kanskje ikke alltid like lett første gangen...Raipas var tydelig opphisset og interessert, men visste ikke helt hvordan han skulle gripe det an. Etter en times fomling fant vi ut at de trengte litt hjelp for å komme i rett posisjon og vips, så var første parring gjennomført. Dagen etter hadde Raipas lært hvordan det skulle gjøres og fikset sakene på egenhånd. Han har fremdeles sjansen på fredag og lørdag, men lørdag er siste mulighet for da kommer Tavi sørover. Det blir spennende å følge med på Tavi fremover og vi håper det selvfølgelig det kommer mange friske valper.


Etter første parring

Jegernytt