søndag 18. april 2010

5 kjappe med Eskil, Eirin og Støkk

Eskil og Eirin fra Lundamo er et svært aktivt friluftspar. De har allerede 3 hunder fra før, en KV og 2 Flatcoated Retrivers. Når de i tillegg er bosatt nær svært gode rypeterreng så tegner det godt for at Støkk skal få de beste betingelser på vei mot heder, ære og masse fugl i sekken :-)


1. Først fortell litt om dere selv feks. navn, alder, hvor du bor, jobb osv.
Eskil Hovin, 27år, bosatt på Lundamo, en liten plass ca. 4mil sør for Trondheim. Jobber som Service Elektriker i Bravida Norge, i Trondheim. Har jobbet der de siste 5 årene, og trives godt med det. Av fritidisintresser går det stort sett bare i hund, jakt, fiske og friluftsliv.

Eirin Dahl, 23 år. Jeg går sisteåret på audiografutdanneslen på Høyskolen i Sør-Trøndalag. Fritiden går får det meste med til hund, trening innen forskjellige hundesporter også holder jeg forskjellige hundekurs gjennom Sportshunder.no

2. Hvorfor dere gikk til anskaffelse av hund?
Hovedgrunnen til at vi ønsket oss en vorsteh til er jakt. Jeg(Eskil) har vel ca 50-60dager i fjellet og skogen på jakt fra september til desember, og ser det at det kan være greit å ha mer enn en hund :) Jeg er oppvokst med Engelsk Setter, men når vi skulle ha hund for 3,5år siden endte vi opp med en K.V som lyder navnet Pinto. Han gjorde såpass inntrykk , at jeg tviler på at det noen gang blir noe annet enn vorsteh på meg. I tillegg bruker vi hundene mye til kløving, pulk, snørekjøring. Skal også bli morsomt å kjøre med to vorsteh foran Saccovognen når Støkk blir gammel nok til det.

3. Fortell litt om hvordan det var å få en valp i hus og hvorden tilvenningen dere immellom gikk og utfordringene dere møtte.
Det gikk veldig greit å få valpen i hus. Ingen problem med resten av hundene. Og det er ingen merker etter valpetenner noen plass. Alt har egentlig gått veldig greit. Tok bare litt tid før denne lille karen ble husren. En veldig tilpasningsdyktig valp som fikk være med på mye.

4. Fortell litt om hvordan hverdagen er nå, hvordan Støkk fungerer med deg og om dere har noen problemer/utfordringer.
Hverdagen går bra. Han begynner å kunne husreglene våre. Merker at det er mye hormoner i sving i kroppen hans, men han er ingen vanskelig hund av den grunn. Det som beskriver Støkk er at han ofte er som ei spent fjær. Men med litt aktivitet er han roligheten selv. Matvrak uten like, rekker ikke å lukte på maten før den er borte.

5. Fortell om hvilke målsetninger dere har med hunden i året som kommer. Skal dere på dressurkurs? Fugletrening? Jakt? Jaktprøver?
Hovedmålsetningen med året 2010 er å få Støkk mest mulig komplett i fugl. Han var før jul med meg noen runder i fjellet, og fikk hilse på ryper for første gang. For øyeblikket går mye av tiden med på dressurtrening, før vi ut i februar sparker igang med vintertreningen for fullt. Har et området ca.30min kjøring fra oss som er greit besatt med fugl, der vi kommer til å bruke mye tid framover. Blir greit når dagene blir litt lengre så man også kan rekke noen runder etter arbeid midt i uka. Ser man at det går den veien vi håper, kommer vi vel også til å satse på noen jaktprøver.

Støkk er nå 59cm høy, og veier 26 kg

Ingen kommentarer:

Jegernytt