tirsdag 1. mars 2011

Gratulerer til Rypesteggens Støkk!


Det har tikket inn mange gode rapporter fra Eskil og Eirin. Flotte turer med mange fuglearbeid og en hund som har vært lett å stoppe. 26. februar tikket gladmeldingen inn om at Støkk hadde fått 3UK. Ut ifra tallkarakteren og rapporten fra Eirin så kan han ikke ha vært langt unna en andrepremie. Han fikk 4 i fart og jaktlyst og holdt en stand langt ute med makkerprovokasjon. En veldig bra prestasjon! Store gratulasjoner til både Eirin og Eskil som har gjort en strålende innsats med Støkk! Håper det blir mange flere prøvestarter på dere, dette er bare begynnelsen. Her er Eirins egne ord fra premiedagen:

"Gikk i første og tredje slipp.. Det medførte at vi fikk tunge forhold som reduserte søket og farten. Og ingen situasjoner på noen hunder da.. Da vi kom til vårt tredje slipp var vi kommet opp på fjellet. Vi hadde sett mye ful og det hadde blitt skutt flere ganger, og 3 stykk 2AK gitt ut ingen sendt hjem. Så det var en passe ivrig vorsteh som gikk på min venstre side. Så med en gang jeg slapp han at han fikk gode lukter i nesen. Han gikk frem ca400 meter og ble borte, og kom ikke tilbake:) Ja sa jeg trodde han sto i stand. Men vi måtte jo gå et stykke før vi fikk se han. På vei opp mot Støkk kommer også makker inn på samme vind og raser fremover. Han ser vi tar stand. Vi trodde først det var sekundering av støkk. Så planen var at eieren skulle opp og koble den hunden så jeg kunne gå opp til Støkk som står lengre opp. Men i det eieren går opp mot setteren støkker den rypen som sitter midt mellom hundene. Det skytes og begge hundene er rolige nok:) Begge fikk 3uk på samme ful. 7 av 13 ble premiert på mitt parti. MORO!!
4-4-6-3-3-4
Støkk starter litt ungdommelig men bedres i senere slipp og revierer terrenget på en bra måte.
Stand: Det skytes å Støkk aksebtabelt i ro og får sin 3UK."

Flere andre kommer også med gode rapporter. Rypesteggens Bodie til Karen og Arild fikk diplom for beste søker på en treningssamling i konkurranse med mange andre hunder. Bodie er helt klart en hund for de store anledninger!

Fikk også en fornøyd sms fra Odd og Rypesteggens Lexie, selv om Odd mener at Lexie ennå har litt å gå på.

Rypesteggens Leah til Hege gjorde en mildt sagt kjempeprestasjon på Rjukan i tungt føre og gikk til en soleklar førstepremie, men fuglen glimtet med sitt fravær. Sterkt å vise fram et sånt søksformat i et tungt føre, Hege! Hege og Leah har hatt en del stang ut i UK, tror bla. Leah har hatt tre ganger stand på prøve uten premie, men pga. at det har skjedd uten at Hege hadde mulighet til å se det har det ikke blitt premie. Vi håper at i AK blir all uflaks gjort om til stang inn! Her er Leahs kritikk fra Rjukan:

"EN MEGET TILTALENDE/SPENNENDE UNGHUND SOM JAKTER IHERDIG OG BEVISST. REVIERER UTMERKET MED FLOTT HODEFØRING, TAR TERRENGET PÅ BESTE MÅTE. HOLDER SITT HØYE SØKSNIVÅ I ALLE SINE SLIPP . TALLKARATERER: 556444, 90 MINUTTER SLIPP"

Det har vært travelt for meg i vinter og liten tid til trening av hund, men jeg planlegger en liten innspurt helt på tampen av sesongen. Siste helgen i mars bærer det sannsynligvis til Valle for kvalitetstrening. Helgen etterpå er det Hovden 2 og prøvedebut for Ocho. Helgen etterpå er det Neseheia i Agder. Alle som ønsker å hive seg på enten trening eller prøve må bare gi beskjed, så organiserer vi noe sammen. Jeg har fått nye epost-adresse, den gamle er ikke bruk. Den nye er: alexander@filmavdelingen.no

2 kommentarer:

Frank Ådne Pedersen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Frank Ådne Pedersen sa...

Gratulerer til den stolte oppdretter. Må være en herlig følelse når disse rapportene strømmer inn. Lykke til videre alle sammen :-)

Jegernytt