tirsdag 6. november 2012

NJ(k)CH Rugdelias Octavia er parret med Stallogaisas Tell

Jeg har lenge vurdert om jeg skal ha et tredje og siste kull på Octavia (Tavi). Hun nærmer seg åtte års alderen som på en måte er grensen for når en skal stoppe å avle på en tispe. Tavi er den hunden som har gitt meg mest jaktopplevelser, foruten en prøvehund som har gjort meg særdeles stolt ved mange anledninger. Hun har et jaktvett uten sidestykke og har gitt meg uforglemmelige jaktopplevelser.
Tungen på vektskålen var å se henne i aksjon nå i høst. Hun har vært helt glimrende. Hun har vist at hun har trøkk og format som få andre og ble også kronet med en meget velfortjent 2VK i Vestfold.

Hun var aldri noen ungdomsstjerne, men fikk 1AK før hun var 3 år og 1VK med CK høyfjell når hun var 3,5 år. Hun har vist seg å være en allsidig hund med 1AK høyfjell to ganger, 1AK lavland, 1AK skog, 2AK vinter og er i tillegg premiert i VK flere ganger. Hun går nok inn i historien som den yngste hund som noensinne har fått 1UK apport, den fikk hun når hun var kun 4 måneder gammel. Hun har flere 1AK apport, en av dem med full pott. I utstillingsringen har jeg ikke vært særlig aktiv, men hun har nå fått CK før hun ble jaktpremiert så jeg vet hun holder høyt eksteriørnivå. Avkommet hennes, Rypesteggens Bodie, har blitt både BIR, BIS og fått CERT, så hvis du er ute etter en hund som gir pene avkom er Tavi utvilsom en slik hund.

Det første kullet til Tavi har gitt 4 premierte avkom, den beste har 1AK og 2VK NM-kval. Jeg har sett svært mange av avkommene og det er uten tvil mye fart, jaktlyst og viltfinnerevne i kullet.
Jeg har også fått veldig gode tilbakemeldinger på Tavis andre kull, men de er ennå for unge til å ha blitt stilt på prøve. Men det er skutt fugl for flere fra B-kullet nå i høst. 6 hunder har blitt røntget for HD og alle har fått A-hofter. Ingen hunder er perfekt, heller ikke oppdrettere. Men jevnt over har det blitt produsert meget solide jakthunder med godt gemytt. Derfor har jeg bestemt meg for å ha et siste kull på min, kjære Tavi.

Og hvilken hannhund skal jeg bruke? En hund har pekt seg ut som et svært spennende, ungt individ: Stallogaisas Tell til Per Olai Stømner. På ganske kort tid har han oppnådd 2 x 1VK vinter, 3VK høyfjell og 1VK lavland. Tell er etter den berømte Bakgårdens Fob, noe som skulle borge for trøkk og tæl så det holder. I tillegg har Tell en sjeldent høy viltfinnerindeks på 120, noe nesten ingen andre hunder kan vise til. Og hva er vel viktigere enn å ha en god viltfinner, enten det er på jakt eller prøve?

Kombinasjonen av to meget solide VK-hunder bør gi avkom med meget bra fart, intensitet og format. Hunder som kan spise kirsebær med de store. Hunder med høy jaktlyst og dyktige viltfinnere. Hunder som er dresserbare og allsidige.

I videoen under kan du se Tavi i aksjon under trening på vinteren.Her kan du kan se enda flere videosnutter med avkommet til Octavia - Rypesteggens AOA Bodie.

Octavia og Tell ble parret i midten av november, fødsel blir rundt 20. januar, levering rundt 20. mars.

Interesserte bes ta kontakt med en av følgende:

Tispe-eier
Alexander Kristiansen
Tlf: 47 39 49 55
Epost: alexander@filmavdelingen.no

eller

Hannhund eier:
Per Olai Stømner
Tlf: 91 12 78 47
Epost: o.pe@online.no

Noen bilder av Rypesteggens-hunder på jakt:


Rypesteggens AOA Bodie etter en vellykket felling. Eier Karen Lønn og Arild Haaland.

Rypesteggens BOR Shara på jakt. Eier Kyrre Haugen.

Rypesteggens BOR Bravo etter hans første felling. Eier Sindre Hole Jørgensen.

Rypesteggens AOA Alexandra etter en fin felling.


Fugl skutt for Rypesteggens BOR Shara sammen med eier Kyrre Haugen.

Rypesteggens AOA Bodie i stram stand.

Rypesteggens AOA Alexandra og eier Odd Helge Løvseth etter en vellykket utstilling med CACIB, CERT og BIR.

En stolt eier Karen Lønn med Rypesteggens AOA Bodie etter at de ble BIS på utstilling. BIS betyr Best in Show, altså utstillingens peneste hund:-)

Rypesteggens BOR Molly i flott stand på fjellet. Eier Gudmund Andreassen.

3 kommentarer:

Sissel bergesen sa...

Hei, jeg har kost meg på denne flotte siden .. Blir kjempe inspirert av alt dette flotte å se her ...:)

Alexander Kristiansen sa...

Takk, det var hyggelig, Sissel!

Anonym sa...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your rypesteggens.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Jegernytt