tirsdag 5. august 2008

Rypetelling i Setesdal

1-4. august har jeg tilbragt i fjellet sammen med Bjørg, John og Kjetil. Vi har utført rypetelling på jakt-terrenget vårt i Setesdal. Vi har hatt noen utrolig fine dager, selv om Bjørg bestemte seg for at akkurat denne helgen skulle hun slutte å røyke ;-) Uansett så er det en bra besluttning Bjørg :-)

Bjørg og Yoko nyter utsiken - til en høst med mange premieringer :-)

Vi fikk en litt kjedelig start på turen når nøkkelen til hengelåsen var borte og vi måtte bryte opp slåen på døra. John kom imidlertid inn med ny dagen etter og etter at "to gode naboer" hadde klødd seg i hodet et par timer var en ny og bedre lås på plass :-)

To gode naboer forsøker å fikse hyttedøren...

Været var stort sett bra, vi hadde vel bare en times regnvær under tellingen, da datt det til gjengjeld ned som bare det. Fredagen var temperaturen rundt 25 grader og det var tungt å gå opp, opp, opp for å komme til linjestarten. Vel oppe var det imidlertid deilig å være framme og utsikten var fantastisk.

Kjetil og Phønix på toppen av linje 1. Phønix imponerte i helgen og var stødigheten selv. Super viltfinner!

Vi hadde med oss Yoko og Indie til Bjørg og John, Odin og Phønix til Kjetil og min egen Octavia. Verdt å merke seg er at vi hadde ikke en eneste ramp eller ettergang under hele tellingen, enten det var fuglearbeid eller støkk. Phønix og Yoko er to spennende unghunder som vi håper vil slå ut i full blomst kommende høst, de er ihvertfall dønn sikre i fugl, ingen tvil om det.

Indie i stand på et rypekull. Rypa inne i sirkelen.

Samme bilde som over, bare innzoomet

Vi hadde en artig situasjon med Phønix hvor han tok fast og stilfull stand, men på vei opp gikk ei rype og han ble roet på tilrop. Vi kommer opp og jeg filmer i tilfelle det er gjenliggere der. Kjetil mener han kan se et rypehode, eller var den kvist og fotograferer som bare det. Vel, Phønix får beskjed om å gå på og da spruter det ryper fra alle kanter. 10 ryper går opp bak han, foran og på sidene. Det viste seg at han satt midt inne i kullet :-) Phønix var selvfølgelig rolig i situsajonen.

John og Kjetil koser seg med Bjørgs spesialrett - indrefilet av svin. Det var grisegodt :-)

Yoko var som vanlig stødigheten selv i fugl og vartet opp med 4 flotte fuglearbeid. Søket var litt under det Bjørg hadde håpt på, men det er ennå tidlig i sesongen og vi vet alle hva Yoko er god for. Det er garantert at hun plukker premier i sine siste 2 måneder som UK-hund, spørsmålet er bare hvilken valør det blir.

Yoko etter et flott fuglearbeid! Stegg, høne og 4 kyllinger

Min egen Octavia startet litt usystematisk, men gikk seg kraftig opp utover tellingen og de 2 siste dagene var jeg veldig fornøyd. Format, reviering og viltfinnerevne er på plass, men jeg syns kanskje hun bruker litt langt tid på å komme igang og det kan straffe seg hardt i VK. Vi får se hvordan det går, men hun skal i fjellet 2 helger til før Raggsteindalen så jeg regner med at formen går bare en vei :-)

Tavi i stand på enkeltrype...

Hun reiser presist og villig, rypa inne i den rød sirkelene :-)

Nå går turen til Trøndelag hvor jeg skal være med Ingvar Rødsjø noen dager, håper på godt vær og gode foto- og filmopptak :-)

Ingen kommentarer:

Jegernytt