mandag 15. desember 2008

Vellykket vinterjakt

Etter en travel periode med mye jobbing var det herlig å sette kursen mot fjellet for litt vinterjakt. Siden Octavia ennå ikke har vist noen tegn til å få løpetid fikk hun også bli med. Hun var litt rusten de første to dagene, men på den tredje knallet hun skikkelig til og viste et søk av meget høy klasse. Jeg fikk felt to ryper første dagen, noe som egentlig var over all forventning. Rypene kan være riktig vanskelige på denne tiden, men akkurat denne dagen var de samarbeidsvillige. Det ble ikke felt ryper for Tavi denne gangen, men det var ikke hennes feil. På lang avstand tok hun stand på rypene, ventet tålmodig til jeg kom opp til henne og sammen avanserte vi mot 7-8 ryper. Uheldigvis satt det ei rype ute på høyre flanke som lettet først. Denne fikk oppmerksomheten min med et bomskudd og da lettet de andre som lå presist foran Tavi. En flott situasjon som ikke resulterte i felt fugl, men veldig bra jobb av Tavi for det om.

Jeg dro sammen med Kjetil opp på onsdagen. John kom opp på fredagen. Vi hadde en utrolig hyggelig tur på Fiti-stølen hvor temperaturen for det meste lå rundt 6-7 minusgrader. Innimellom jaktingen hadde vi god tid til å lese og slappe av og vi hadde rikelig med god mat og drikke med oss. John fikk spikret opp noen nye hyller i gangen som gjorde at det ble mye bedre plass, samt ryddet litt plass på utedoen - som også ga oss bedre plass...

Kjetil hadde med Phønix og Odin. Begge fungerte utmerket, spesielt Odin gikk meget bra søksmessig de første to dagene. Phønix viste oss bra stigning under turen og hadde et meget vakkert fuglearbeid hvor jeg fikk felt ei rype for han. Jeg felte også ei rype for Odin. Jeg tror Kjetil var ganske fornøyd med hundenes prestasjoner etter denne turen og det har han all grunn til. Vi drømmer og planlegger ny tur i januar eller februar, tiden får vise hva vi faktisk får tid til. Men lysten til å reise opp igjen før jakten er over er meget stor :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei alex!

Gratla me fangsten!

Lurte på om du har sendte filmene til meg ennå? Jeg venter på 2 stk.

Jegernytt