onsdag 6. april 2011

2AK til Cola

Foto: Bjørg Vaage

Under vinterprøven på Hovden 2 fikk Sør Holleias Cola 2AK! Fikk meldinger fra partiet om at begge hundene sto i stand oppe på en høyde. Fikk kasta sekken og spurtet opp. Cola sto 5-6 meter foran en engelsksetter. Cola viste en kanonreis og var som vanlig komplett rolig i skudd og oppflukt. Hun mangla litt på format og intensitet så det ble en 2. premie.

Ikke så rart, siden vi ikke har vært så mye til fjells i vinter. Men det har blitt en tur til Valle og nå Hovden 2. På søndagen gikk hun enda bedre og fikk karakteren 5-5-6-4-4-4, men havnet ikke i fugl. Stiller henne en start på Neseheia-prøven, dette blir sesongens siste prøve for Cola sin del.

Stilte også Tavi. Også hun er litt utrent og feit over ræva, men tok det igjen med pågangsvilje og jaktlyst. Og så nær vi var...Første gangen jobbet hun seg målrettet ut mot en barmarkflekk. Hun gikk over i gange, noe jeg trodde var pga. dyp snø, men sannsynligvis avanstert hun mot fuglen. Oppfatta ikke situasjonen raskt nok. Plutselig ser jeg en rype løpe på bakken foran henne. Fuglen letter og Tavi er rolig. Men ingen godkjent situasjon.

I andre slipp slår hun seg langt ut, jobber seg over en kolle. Blir borte og kommer ikke tilbake. Det lukter stand lang vei. Kommer opp på kollen og finner henne i stand nede i dalsiden. Kommer opp til henne og ber om reis. Hun reiser i etapper fremover, men reiser forbi fuglen. Etter en stund løser hun ut og 4-5 ryper letter bak oss og til siden. Nære på igjen og mer kom vi ikke i fugl. Også Tavi får en sjans på Neseheia.


Ingen kommentarer:

Jegernytt