fredag 4. november 2011

1AK til Rypesteggens AOA Bodie!!!!!!!!

ENDELIG lyktes jeg med Bodie! Under lavlandsprøven i Østfold 2 gikk han som vanlig knakende godt, ordnet seg et flott fuglearbeid på løpende fasan og fikk en superfortjent 1AK!!!


Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for Bodie, helt siden jeg så han for første gang i Valle sammen med de andre valpekjøperne. Trøkk og guts fra første fraspark, høy hodeføring, fornuftig vindbruk og perfekt reviering. Jeg så tidlig at her hadde vi en hund med et usedvanlig talent. Jeg har vært så heldig at jeg har fått lov av Karen og Arild til å være med og forme denne herlige hunden. Det er ikke få turer han har vært med på stølen inne på Fiti - både vinter og høst. Under høstens taksering fungerte han usedvanlig godt. I første arbeid gikk han etter så det grein. Etter en "liten" korrigering fungerte han perfekt etter arbeidsuhellet. Det var dårlig med fugl, men etter en vellykket kveldsøkt hvor Bodie hadde ordnet seg 2 fuglearbeid av 2 mulige sjanser visste jeg at nå var vi i rute. Alt lå til rette for å sope inn premier når høstprøvene startet. Eneste strek i regningen var at fjellet nesten var tomt for fugl. Selv om vi kjørte 2 x 9 timer til Sjodalen maktet vi ikke  å komme i fugl. Det ble jakt, Bodie fortsatte å fungere glimrende og i samråd med Karen bestemte vi oss for å melde Bodie på lavlandsprøve, 4 starter totalt.

Å starte med lavlandstrening var som å starte helt på nytt igjen. Bodie syns det var helt ekstatisk med fasan og i de første møtene med fugl ga han fullstendig blaffen i meg. Men gutten tar til seg læring fort og for å gjøre en lang historie kort, 1AK på Bodies fjerde lavlandsstart. Her følger kritikken hans:

"Bodie går et meget godt søk i fin fart og stil. Fin kontakt. Stand med makker. Reiser løpende fasan og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Fortsetter dagen ut på en meget tilfredstillende måte. Apportbevis ok. Tildeles idag 1 pr. AK."

Gjett om både fører og eiere var glade etter denne premien! Men det viser bare at målrettet jobbing gir resultater, hvis en aldri mister troen når en målet til slutt.

På den samme prøven briljerte også Cola som fikk både 1AK og 2AK. Så det ble en fantastisk helg for oss alle :-)

Nå har vi avsluttet sesongen for i år, men kommer knallhardt tilbake under vinterens jaktprøver. Da skal jeg gå med mor og sønn i VK, det kommer til å bli en fantastisk opplevelse :-)Ingen kommentarer:

Jegernytt