onsdag 30. juli 2008

To trofaste slitere har gått bort...

Som ikke det var nok med Arons nær-døden opplevelse så fikk vi i NVK Rogaland to nye tragiske situasjoner som begge endte i dødsfall. Lucky til Ellinor og Thomas har trofast tjent sine eiere og innkassert en rekke premier på apport-prøver. Sist lørdag gikk hun bort, bare en uke etter at hun hadde innkassert nok en 1.AK apport på Holleia.
Jeg og familien var på besøk fra mandag til tirsdag og det var rett etter at vi reiste Ellinor merket en forverring i Luckys form. Utover uka ble formen verre og på lørdag ble hun tatt med til veterinær som ikke hadde lystige nyheter å gi dem. Lucky levde et langt og innholdsrikt liv med sine aktive og omsorgsfulle eiere, hun ble nesten elleve og et halvt år, men sorgen blir ikke noe mindre av den grunn for Ellinor og Thomas.
Jeg hadde gleden av å trene og stille Lucky på noen apport-prøver selv, men jeg klarte bare en 3.AK på henne. Hun fungerte best med sine eiere, som hun vant en haug med premier for.

Lars leker med Rashka, Lucky i bakgrunnen. Hun var i fin form når vi var på besøk og hentet pinner som besatt. Lucky var svært glad i og svært dyktig til å apportere.

Ikke før vi hadde fått den triste nyheten om Lucky fikk jeg en telefon fra Bjørg. Hun var bekymret over at magen til deres strihår Balder hadde hovnet opp. Han ble tatt med til veterinær som konstaterte mageopphovning, ikke magedreining som de første trodde det var. Etter mange forsøk på å evakuere ut gassen uten hell, fantes det ingen annen utvei enn å avlive Balder. Magen hadde sluttet å fungere.

Blomsten Balder er borte :-(

Ballissen, blomsten, godgutten er borte. Bjørg og John gjorde alt for å redde han, men det nyttet dessverre ikke. Han har tatt sin siste halvliter her på jorden, men jeg krysser fingrene for at baren alltid er åpen der han er nå :-)

Ingen kommentarer:

Jegernytt