onsdag 23. juli 2008

Octavia i storslag!

Holleia er Norges største apport-prøve med rundt 120 påmeldte hunder over 2 dager. Octavia har frem til nå vært en "nesten-hund" på apport-prøve i AK med 3 x 3AK på 3 starter. På Holleia snudde det. På lørdagen ble det 3 x 10 poeng, 1AK og endelig den lenge ettertraktede 130 poengs pinsen fra FKF. I tillegg så var Octavia med på laget som vant lagkonkurransen hårfint foran Tjølling jeger- og fisk. Kleine münsterländer-laget kom på tredjeplass av i alt 14 påmeldte lag.

På lørdagskvelden ble det VK-apport hvor de 3 beste AK-hundene konkurrerte mot hverandre. 5 duer ble lagt rundt en kolle. Straks de var apportert ble det skutt fra båt og en and ble kastet i vannet. Med en gang hunden var på land skulle den gå et 100 meter langt spor. Octavia klarte topp score, 10 poeng, men ble slått på tid av en meget dyktig KV Ulvesvollens BSI Ani til Trond Leganger. Dermed ble det 2VK på Tavi.

På søndag førte Bjørg Vaage Tavi for meg. Igjen viser Bjørg at hun er en usedvanlig dyktig hundefører og får 10 på vann, 10 på spor og 8 på søkapporten. Det er ikke bare, bare å føre en annens hund, men det klarte Bjørg med bravur. Tusen takk, Bjørg! Tavi var ganske nær ved å bli prøvens beste hund, men det kunsstykket klare en annen Rogalands-hund, KV Lofotrypas Diva og Steinar Søiland. Gratulerer så mye til Steinar og Diva!

Holleia var nok en gang en særdeles hyggelig opplevelse og prøven var utrolig velsmurt. Hele familien storkoste seg og når Kristoffer vant barn og hund-konkurransen for andre år på rad var liksom alle storfornøyd!

PS Glemte å skrive at jeg også dømte på Holleia, henholdsvis mitt 4 og 5 dommerdøgn i år. Jeg skal også dømme fullkombinerten i Raggsteindalen som blir mine 6 og 7'ende dommerdøgn. Regner med at det blir litt roligere neste år :-D

Ingen kommentarer:

Jegernytt