mandag 22. september 2008

Rypejakt i Sverige

I perioden 13-19. september har jeg vært i Sverige og filmet rypejakt med Ingvar Rødsjø og hans jaktlag. Vi var så heldige å få tilgang til et 40.000 mål stort privat terreng som faktisk hadde en god bestand av ryper. Ikke verst med tanke på at det stort sett er et dårlig rypeår i store deler av Norge og Sverige. Kullene var store og urørte, lå både høyt og lavt, men vi måtte gå en god del for å finne dem. Det var en stor opplevelse å få oppleve hundene til Ingvar og for å se hans hundehold. Helt utrolig at han gang på gang klarer å få fram så gode hunder.

Ingvard Rødsjø med Hi-Trøkk og ei nyskutt rype.

Utrolig nok så hadde vi ikke en dråpe regn under hele oppholdet. Det sørget for at jeg kunne filme hver dag og det ble etterhvert mange fine jaktopptak. Den ene natten hadde vi nær 10 minusgrader så det er klart at det ikke er lenge til den første snøen kommer. Turens høydepunkt hadde jeg den siste dagen da jeg hang i en stropp ut sidedøren på et helikopter og filmet natur, bikkjer og jeger i en time. Utrolig gøy! Eneste problemet var at det var veldig kaldt denne dagen og jeg ble skikkelig kald på lårene. Når jeg kom ut av helikopteret kunne jeg nesten ikke gå, så nummen var jeg :-)

Nå er hoveddelen av opptakene til filmen i boks. Det er en god følelse å vite at en sitter på så mange gode opptak at en faktisk har nok. Men jeg vil ha mer enn bare nok og derfor går turen til fjellet en gang i begynnelsen av oktober for å gjøre de siste opptakene med Ingvar. Sted er ennå ikke bestemt.


Jaktlaget samlet foran fangsten. Fra venstre: Håvard, Arne, Geir Håvard og Ingvar.

I tillegg skal jeg prøve å få gjort noen skogsfuglopptak med gordonsettermann Arild Dahl, der har vi også et spennende opplegg på gang som jeg håper blir helklaff.

1 kommentar:

Frank Ådne Pedersen sa...

Stilig dette Alex.
Gratulerer også med mange gode resultat i høst og lykke til videre. Vi treffes kanskje i sandefjord, skal stille Uma på søndag. (venteliste lørdag)
PS sjekk hyenene.blogspot.com

Mvh Frank

Jegernytt