mandag 27. oktober 2008

2 stang ut og 1 stang inn...

Lavlandsprøven i Vestfold startet på både best og verst mulig måte. Jeg førte Tavi og Indie i VK-kvalifiseringen. Ingen hadde fugl når det var Tavi sin tur og hun bruker 2 minutter på å finne seg en fasan. Kanoreis, RIOS, topp apport og rett på toppen av listen. 5 minutter senere finner jeg henne påny i stand. Jeg kanonreiser henne på avstand og hun skyter frem og får en fasan på vingene. Tavi har ikke gått etter i fugl for meg på over 2 år, men denne gangen ignorer hun min første kommando og setter seg første på andre eller tredje. Da har hun allerede blitt med 20-25 meter og det er som kjent altfor langt. I ettertid ser jeg at jeg burde gått helt opp på siden av henne og reist henne kontrollert, men jeg var så trygg på henne at jeg bare peiste på. Det var kun en hund med fuglearbeid uten reis denne dagen så det er lett å tenke seg hva Tavi hadde fått om ræva hadde kommet nedpå som normalt. Det var stang ut nummer 1. Indie hadde ikke sin beste dag og at hun ikke gikk videre til finalen var helt greit.

På søndagen stilte jeg begge i AK. Tavi starter ut i en voldsom fart. Følger sivkanten ned mot en bro, krysser broen over på neste åker og blir borte. Da har det gått ca. 5 minutt. Resten av slippet bruker jeg på å lete etter henne. Jeg finner henne ikke og må ut med Indie i neste. Kjetil går og leter etter henne for meg. Går bare langs sivkanten og roper ut reis-kommandoer. Etter en stund kommer en fasan ut og han kan se Tavi inne i sivet. Tavi kom ikke mer i fugl denne dagen. Stang ut nummer 2.

Indie starter ut fint. Kanskje litt åpen. Fester stand. Går litt forsiktig på, men stuper etterhvert frem og tar en fasanhøne. Den var helt sikkert skadet, men kunne den ikke bare flakset fem meter da? Det virket som marginene ikke skulle være på min side denne helgen. Slipp nummer to. Går som vanlig kraftfullt. Blir borte og vi leter litt. Det meldes at makker står, men når vi kommer fram ser vi at den sekunderer Indie som står i en flott, intens stand. Makker kobles og jeg går frem og Indie stuper fram og reiser en fasan-cock. Jeg blir med i reisen og havner til knes i vann i en kanal. Kan ikke se Indie der jeg ligger og plasker. Jeg roper sitt og skyter. Fortsetter å rope sitt helt til dommeren sier: "Slapp av, hun sitter helt rolig foran deg".

I tredje slipp må jeg føre både Tavi og Indie siden det bare er disse to AK-hundene igjen. Det skjer ikke så mye i dette slippet og 1AK er et faktum. Det gir nye championat-poeng i kassen og etter mine beregninger mangler det nå bare 3 poeng før Indie er jaktchampion. Dem satser vi kommer på Forus-prøven...

Jegernytt