torsdag 19. februar 2009

Og tallet ble...

Okei, folkens, nå har vi vært hos veterinæren igjen. Resultatet ble noe helt annet denne gangen og det var med en kriblende følelse vi så et virvar av ribb-bein dukke frem på skjermen hos veterinæren. Det var imidlertid ikke så lett å skille fosterene ifra hverandre siden de kan ligge oppå hverandre. Først var det litt vanskelig å få noe eksakt tall ut av veterinæren, men når han hørte at rundt 50 stykker hadde tippet på antallet ble det liv i leiren og en kollega ble kallt inn for også å vurdere røntgenbildene. Tavi ble fotografert både på rygg og på siden og etterhvert ble de to veterinærene enige, 5 valper viser på bildet. Siden tippekonkurransen lød: "Hvor mange valper finner veterinæren?" så er det de som tippet 5 som får rett. 3 stykker klarte å gjette riktig.

Nå understreket veterinæren at det godt kan være 8 valper i magen til Tavi, det har hendt mange ganger at det har kommet flere valper enn det som har vist på røntgenbildet. Foster kan ligge bak magesekk, lever, tarmsystem og kan også ligge oppå hverandre slik at de blir vanskelige å telle. Men det er ihvertfall minst 5 valper der inne. Ingenting tyder på at det blir et stort kull på rundt 10, jeg skal være veldig godt fornøyd med 6-8 valper. Under kan dere se røntgenbilde når Tavi ligger på rygg, valpene er sirkelt inn med rød markør. Klikk på bildet for å åpne en større versjon. Under der igjen ligger et bilde som er tatt på siden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Alex! En gang så tok jeg også rønten. Dyrlegen var rimelig bombastisk på 6 valper. Det kom 12..... Så ikke avgjør "konkurransen" før valpane er født du!...

Jegernytt