tirsdag 24. februar 2009

Sesongens siste stegg


Det ble heldigvis tid til en siste jakttur. Kjetil og Erlend fikk sitte på med scooteren opp til Fiti, mens jeg og Petter kom et par timer etterpå. Med god drahjelp fra P Willis og KV Varja, som hadde hver sin pulk gikk det som en lek innover. Vi hadde en trivelig helg med varierende vær. Forholdene var blytunge for hundene og det var omtrent umulig å komme seg ut i søk. Vi måtte opp i høyden der det var litt mer avblåst og der kom hundene seg ut i et akseptabelt søk. En del fugl fant vi etterhvert også, totalt 16 oppflukter. Spesielt spennende var det å se 5 ryper på bakken et par hundre meter foran oss. Petter og jeg ladet hagla og prøvde å snike oss innpå, men de ville ikke slippe oss inn på skuddhold. Spennende var det uansett.

Cola var med på vinterjakt for første gang. På lørdagen fikk hun se rype på nært hold ved 2 anledninger, holdet kan ikke ha vært mer enn 5-6 meter. Hun fikk lære seg spillereglene når vi er på tur og det gikk veldig fint. Forholdene var så tunge at det var liten vits i å gi henne noe særlig slipptid. Jeg hadde også med meg Tara til Svein Hegstad som viste lovende tendenser. Også for henne var det blytungt i dypsnøen, men litt innover viddene viste hun at det bor noe bra i henne. En veldig trivelig hund med et utrolig behagelig gemytt.


Hundene til Kjetil gikk igjen meget bra og spesielt moro var det å se Vega som jeg sist så under tellingen i august. Vega er halvsøsteren til Octavia, de har begge Messalina som mor. Hun viste fine tendenser da, men var umoden og uferdig. Nå kan vi se konturene av en stor jakthund og hun vartet opp med bra søk og flotte fuglearbeid. Jeg fikk også felt en siste stegg for henne, det var veldig moro. På bildet over har hun kastet seg i stand og et par sekunder etterpå går steggen. De var veldig lette denne dagen. Steggen er ringet inn med rød sirkel. Klikk på bilde for å se større versjon.


Nordlendingen Petter Henriksen var med oss inn til Fiti og gledet oss med sitt blide åsyn. Petter var også med under tellingen i august og det er nok ikke siste gangen han er å se i Setesdalsheiene. Et par grove bomskudd hadde han, men pytt sann, da blir det bare mer rype til oss andre på tellingen i august.


Kjetil hadde med seg Erlend inn til Fiti. Erlend var med på jakt i høst, men dette var første gangen han var med på vinterjakt. Han fikk se godt med ryper og en kongeørn, fikk skyte med hagle på tomme ølbokser og kjøre scooter. Tror han hadde en alle tiders helg. Ikke minst var han med ut to turer hver eneste dag, uten å klage. Imponerende.

Nå begynner Tavi å bli skikkelig diger, mon tror om det kan være mer enn 5 valper på vei? Har uansett fått mange meldinger fra andre som har fått langt flere valper enn det som viste på røntgen, noen dobbelt så mange. Vi får krysse fingrene.

1 kommentar:

Bjørg Vaage sa...

Hørtes ut som en superdeilig tur dere har hatt. Kjekt at det var såpass med ryper og at du fikk ihvertfall skutt en for Vega! (fint at det ble spart noen til tellinga i august.....)

Jegernytt