onsdag 4. august 2010

5-kjappe med Espen, Gunnhild og Max

Beklager til Espen og Gunnhild også, jeg har jo vært like treig som med Trond og Torild. Espen har virkelig stått på med Max og til høsten skal de debutere på jaktprøve og på jakt. Det blir veldig spennende! Her er hva Espen og Gunnhild kunne fortelle om hvordan det var å få en firbeint inn i familien:

1. Først fortelle litt om dere selv feks. navn, alder, hvor du bor, jobb osv.
Jeg heter Espen Ose, 37 år, bor i Kristiansand, og jobber som ingeniør og Daglig leder. Jeg er gift med Gunnhild som er barnehagestyrer, og har 2 barn, Herman 6 år og Simon 5 år.

2. Hvorfor dere gikk til anskaffelse av hund.
Vi ønsket både en familiehund/ turkamerat og jakthund. I tillegg er det jo gøy å snørekjøre litt…

3. Fortelle litt om hvordan det var å få en valp i hus og hvordan tilvenningen dere imellom gikk og utfordringene dere møtte.
Vi tok fri fra jobb den første perioden og brukte mye tid sammen med han. Han ble utrolig raskt trygg hos oss, og det var stor stas med ungene fra første dag. Jeg er overbevist om at det var en fordel at han var så vant til unger fra fødselen av. Det var selvsagt mye løping inn og ut. Mange ”ulykker” som måtte tørkes opp, samt tilvenning til bur. Etter en liten uke lå han også for seg selv i buret om natten. Det ble litt piping og tisseturer de første nettene og ukene, så nattesøvnen ble ikke helt på topp. Vi er glade for at den første valpetiden var om våren og sommeren. Det er jo mest praktisk på den årstiden….

4. Fortelle litt om hvordan hverdagen er nå, hvordan Max fungerer med dere og om dere har noen problemer/utfordringer.
Vi jobber begge to, så Max er stort sett i hundegården på hverdager. Der har han et hus som han ligger i. Når vi kommer hjem så er han inne sammen med resten av familien. Senere er det tid for tur, noe han ofte får gjøre sammen med bror og bestekompis Nero. I helger og ferier er vi så ofte vi har anledning på hytta på Hovden. I disse tider prøver vi å avvenne han med kosebiting. Han kan ikke la være når han blir glad. Han bare må ha noe i munnen når vi f. eks. kommer hjem. I tillegg må han også bare småbite på oss, noe vi nå vil få en slutt på. Noen større utfordringer har vi egentlig ikke. Prøver å jobbe med dressur og føler vi har en god utvikling på dette.

5. Fortelle om hvilke målsetninger dere har med hunden i året som kommer. Skal dere på dressurkurs? Fugletrening? Jakt? Jaktprøver?
I 2010 håper jeg å skyte den første rypa for Maximus. Vi skal også i år jakte i Valle. I tillegg satser jeg på mye fugletrening og dressurkurs. Hva angår jaktprøver i år, så får vi se hva det blir til.

Høyde: 62
Vekt: 28 kg

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er

Jegernytt