onsdag 4. august 2010

5-kjappe med Trond, Torild og Grim

Okei, 5-kjappe ble til 5-langsomme og det var ikke deres feil, det var den treige oppdretteren som ikke fikk fingen ut....Vel, både centimeter og kilo har sikkert blitt flere i løpet av det siste halve året, men her er ihvertfall hva Trond og Torild kunne fortelle om hvordan det var å få Grim i hus:

Vi er et par som traff hverandre i godt voksen alder. Felles interesser var mye av drivkraften. Torild har hatt hund siden hun var 10 år gammel, og på denne tiden hadde hun ei strihårs tispe, Hulda .Trond lånte sin brors Gordonsetter, Jerry. Mange fine jaktturer rundt Kongsberg ble det høsten 2007. Vinteren 2008 gikk vi mye på ski. Dessverre gikk Huldas tilmålte tid mot slutten. Litt rart det der med fuglehunder, i 11-12 års alderen detter de sammen veldig raskt.

Våren 2009 bestemte vi oss for å se etter ny hund, og valget falt raskt på korthåret vorsteh. Vi var så heldig å komme inn på kullet til Henning Hanto da en av hans valpekjøpere trakk seg. Slik fikk vi Fenris, en svart og hvit hann hund på 68 cm og 33 kg.

Men med de interessene vi har så er det forlite med en vorsteh.

Så vi sa til utvalgte at vi var på utkikk etter en hann hund til. Glad var vi da vi fikk beskjed fra Alexander at vi var interessante valpekjøpere, og 4 mars 2009 fikk vi beskjed om at vi var en av de heldige.

Tilvenningen her gikk veldig bra. Det hjelper å ha en hund til.. Fenris har tatt godt vare på Grim, og de er blitt nærmest uadskillelige.

Grim er den gladeste gutt i verden. Han tripper rundt deg og er alltid i et supert humør! Må også alltid ha noe i munn, men biter ikke noe i stykker. Kan være et problem å finne igjen ting fordi Grim har flytta på det :-) Han er stille og rolig i buret sitt når vi er på jobb. Venter på mor og far i 8 -9 timer hver dag.

Grim beveger seg raskt og effektivt. Han er svært rask og sterk til snørekjøring ( han trekker bare korte strekninger, går mest løs når Fenris drar).

Søker ivrig i fjell og skog. Sitter når fuglen letter. Til nå er det Fenris som har funnet de fleste fuglene, men han er ivrig med. Søker selvstendig henger ikke på "Storebror".

Mat er topp, spiser alt som ligner på mat. Typisk for rasen her, mens Fenris spiser svært sakte til Grim sin store frustrasjon. Hans mat er bort på sekunder også har Fenris sååååååå mye igjen.

Grim er flink til å gå i bånd, men vi burde nok trent mer lydighet. Satt opp kravene litt.

Han er rolig og grei ved kloklipp og annet stell.

Fysiske mål er : 60 cm høy og 27 kg tung.

Ellers så må det vel kommenteres at han er bortimot en naturlig apportør. Han MÅ ha noe i munn hele tiden, og flytter på alt han finner.

Så ett mål må være å stille på Apportprøver. Også håper vi at vi får tid til å stille på noen jaktprøver til høsten.

Trond og Torild

Ingen kommentarer:

Jegernytt