mandag 15. februar 2010

Amatørenes aften

Stilte en start på Sirdal 1-prøven med Cola. Alle som har gått på prøve en stund vet at det er best å skyteførst og spørre senere, er du i tvil så skyter du er hovedregelen.

Cola har første slipp. Vi kommer inn i et område hvor det er en del fugl. Det blir en støkk og makker får et fuglearbeid. Cola jobber på noe, stivner i stand - i ca. 1 sekund. Fuglen går og jeg roper sitt til Cola. Hun er som vanlig helt rolig. Jeg tar revolveren opp av lomma, snur meg mot begge dommerene som er 20 meter bak og holder revolveren spørrende mot dem. Ingen gir noen reaksjon og jeg regner med at de ikke har sett noe og skyter derfor ikke.

Etterpå forteller den ene dommeren meg at han hadde sett Cola i stand før fuglen gikk og at det sannsyligvis hadde blitt premie om jeg hadde skutt. Surt og amatørmessig av meg, men hvorfor i all verden sa ikke dommeren noe? Prata med en annen dommer som gikk som deltaker og spurte hva han hadde gjort. - Hadde selvfølgelig ropt skyt, svarte han, gjorde det to ganger igår når jeg dømte.

Så kjære valpekjøper og prøvedeltaker, husk dette, er du i tvil så skyter du. Uten skudd blir et ingen premie. Men det holder lenge med ett skudd :-)

3 kommentarer:

Kjetil Kristiansen sa...

Har sett hagla di fly til skulderen uten nøling. Litt rot i refleksene her kanskje. Skuddet kommer garantert neste gang Alex.

Alexander Kristiansen sa...

Hehe, ja, en lærer så lenge en lever. En kan kun stole på seg selv.

Frank Ådne Pedersen sa...

Høøh, trodde vallemafian var triggerhappy? I uk må skytes :-)

Jegernytt