mandag 9. august 2010

Bodies første sekundering

Bodie leies opp til Rugdelias Vega sin stand. Fører er Kjetil Kristiansen.

Karen Lønn og Rypesteggens Bodie fikk være med som tilskuer under helgens rypetaksering. Målet var at Bodie skulle sekundere voksen hund i stand. Hele 6 ganger fikk vi leid Bodie opp til en voksens hunds stand. Progresjonen var enorm. I begynnelsen var han mest interessert i rompa på hunden som sto i stand, siste gangen sekunderte han stramt 10 meter bak Tavi. Se video av Tavis fuglearbeid og Bodis sekundering under:

Med unghund i høstfjellet from Filmavdelingen on Vimeo.

Ocho fikk også oppleve ryper på nært hold og hun er nå komplett rolig i de fleste situasjoner. Hun hadde også en kort egen stand med ro i oppflukt, men trenger ennå mer erfaring. Søket er også på gang, men hun henger litt på makker til tider. Også hos henne er fremgangen stor fra gang til gang.

Tavi er virkelig på gang og har bestemt seg for ikke å komme inn før hun har funnet fugl. Det resulterte den ene dagen i at vi fant henne i stand 1,5 km unna der vi slapp henne :-) Selvsagt er dette altfor stort, men det er mye lettere å justere ned en hund som går litt stort enn omvendt. Se video av Tavis fuglearbeid og Bodies sekundering under:

1 kommentar:

Ståle Garborg sa...

Utrolig kjekt med disse filmsnuttene dine, Alexander. Det er alltid plass til slike ting på Vorsteh.no vett du ;-)

Jegernytt